Untitled Document
 
Q.1 What is Broadband
 
Q.2 What is the advantage of high speed Internet and what are the possible applications?
 
Q.3 What does an 'always on' connection mean? How do I connect to the internet?
 
Q.4 What is the technology used by Tata Indicom Broadband 2.0 to provide Broadband connectivity?
 
Q.5 How does WiMax work?
 
Q.6 How does WiMax benefit me?
 
Q.7 Where is the Subscriber Station (SS) installed?
 
Q.8 Is Tata Indicom Broadband 2.0 a mobile Broadband connection?
 
Q.9 What forms of internet access are available to a Tata Indicom Broadband 2.0 customer?
 

Q.1 What is Broadband 2.0?

Ans: Broadband Services is an always on internet connection that is able to support various interactive services and has a capability of minimum download speeds of 256 Kbps.

 

Q2. What is the advantage of high speed Internet and what are the possible applications?

Ans: When you access the internet on a high speed connection, the time taken to check email, download files, use applications is a lot lesser than a lower speed connection. Thus, you can use applications like Net Telephony with greater clarity and lesser voice latency. High speeds also allow you to listen to audio and see videos live on the internet without any jarring and delay - you can use applications like video phone and video conferencing.

 

Q3. What does an 'always on' connection mean? How do I connect to the internet?

Ans: An 'Always On' Connection means that you are always connected to the internet. You just have to enter your Username and Password to gain access to the Internet. You don't need to dial any phone number. Your phone is always free for use even while using the internet.

 

Q4. What is the technology used by Tata Indicom Broadband 2.0 to provide Broadband connectivity?

Ans: Tata Indicom Broadband 2.0 provides broadband connectivity wirelessly through WIMAX technology. WIMAX (Worldwide Interoperability for Microwave Access) refers to broadband wireless networks that are based on the IEEE 802.16 standard, which ensures compatibility and interoperability between broadband wireless access equipment.

 

Q5. How does WiMax work?

Ans: Network coverage is provided with the help of a WiMax tower (Base Station) which conceptually, is similar to a cell-phone service tower. At the customer premise, equipment called wireless receiver (Subscriber Station) is installed. Signals are transmitted between the Base Station and the Subscriber Station.

 

Q6. How does WiMax benefit me?

Ans: WiMax offers two critical items that one looks for in a Broadband connection:

1) Consistent Speed - you will consistently get the speeds that you are promised. In a wired scenario, no matter how fast the network is, the end customer network speed is limited by the limitations of the final section of wire. In the case of basic service providers whose network has been laid down over many years, the wires connecting the customer to the trunk line are usually only capable of low speed data.

2) Reliability - On account of the wireless network, network issues like downtime (on account of cable faults, thefts, cuts etc.) are rare and can be monitored and tracked much more efficiently. This improves the reliability of the service vastly.

Besides a Tata Indicom Broadband 2.0 connection comes bundled with a host of innovative features and compelling value added services to give you an enriched internet experience.

 

Q7. Where is the Subscriber Station (SS) installed?

Ans: The SS is outdoor equipment which will be installed outside your premises. It is usually mounted on a wall from where the connectivity to the Base Station is good to provide reliable service.

 

Q8. Is Tata Indicom Broadband 2.0 a mobile Broadband connection?

Ans: No. The signals are transmitted wirelessly only between the Base Station and the Subscriber Station. The Subscriber Station will be connected to your PC/ Laptop through a CAT5 cable. You can choose to buy a wireless router, connect the subscriber station to the router and then enjoy wireless connectivity within your premise.

 

Q9. What forms of internet access are available to a Tata Indicom Broadband 2.0 customer?

Ans: A Tata Indicom Broadband 2.0 account is like a Passport to the Internet. Be it different ways of accessing the internet, roaming access, subscribing to business Services, entertainment, learning or communication, you will be do all this and more through a single Tata Indicom Broadband Account. Through a single User Name and Password, a Tata Indicom Broadband customer can get access to the following -

1) Broadband

2) Wi-Fi access at over 500 hotspots across India including leading 5 Star and 3 Star Hotels, Airports, Coffee Chains and Stadiums and 60000 Hot Spots globally

3) Dial up access from over 300 cities across the country

4) Global Roaming access on Wired Broadband, Wi-Fi and Dial Up access in over 160 countries.

5) Net Telephony

6) Value Added Services

 
TIBB2.0
   
 
ILL VoIP SECURITY & STORAGE BROADBAND BIZ APPS INSTACC DOMAINS & HOSTING OFFICE TOOLS Insta Office InstaCompute Wi-Fi Colocation & Managed Services
                   
For Business
Wi-Fi Global Roaming
Help & Support
Business Zone
Getting Started
Additional Features
Privacy Policy
Customer Manual
Locate a Hotspot
    SME E-Brochure
      InstaOffice E-Brochure
      Additional Terms & Conditions
       
         
Copyright © 2011 Tata Communications All Rights Reserved.