Untitled Document
 
 
Q.1 What is Wi-Fi?
 
Q.2 What is a PCMCIA (wireless access) card and where can I purchase it?
 
Q.3 How can I register for using Tata Indicom Wi-Fi service?
 
Q.4 Where can I access Tata Indicom Wi-Fi?
 
Q.5 How do I access Wi-Fi?
 
Q.6 What user type will I have to select from the Wi-Fi landing page at a hotspot?
 
Q.7 What surfing speeds will I get at the Tata Indicom Wi-Fi hotspot?
 
Q.8 What are the internet access rates at the Tata Indicom Broadband 2.0 Wi-Fi hotspots and how will I be billed?
 
Q.9 I am at a hotspot which has special unlimited access Plans. How can I use these Plans?
 

Q.1 What is Wi-Fi?

Ans: Wi-Fi is the commonly used term for Wireless Fidelity or Wireless Internet. It basically means that you can connect to the internet wirelessly. To access Wi-Fi, you must have a Wi-Fi enabled device like a laptop, PDA or a Wi-Fi enabled phone. If you have a laptop which is not Wi-Fi enabled, you can use a wireless networking card (PCMCIA Card).

 

Q2. How do I recharge my Tata Indicom Broadband 2.0 account online?

Ans: You can recharge your Tata Indicom Broadband 2.0 account online via Credit Card and Net Banking through 3 simple steps:

Choose your Online Payment Option:
Logon to www.tataindicombroadband.in, choose the online recharge option and pick Credit Card/ Net Banking as your payment option.

Enter Credit Card/ Net Banking details and confirm payment:
Once you have chosen a value voucher, enter the credit card/ Net Banking details and make the payment through our secure payment portal.

Recharge your Account:
Once the payment has been accepted, click on confirmation and your account will get automatically recharged
To ensure that your credit card /Net Banking online transaction is secure, we support the Verified by VISA and MasterCard SecureCode security service. And our payment gateway has been certified by VeriSign.

 

Q3. How can I register for using Tata Indicom Wi-Fi service?

Ans: You will need to buy a Prepaid value voucher and register a Tata Indicom Broadband 2.0 User Name which you can use to avail of our services. You can buy a value voucher

• Online by making payment through your Credit Card or Net Banking Account

• Buying a Tata Indicom Broadband 2.0 voucher through a retail outlet

• Writing to us at customerservice@tatacommunications.com

• Calling the Customer Service number in your city

Use the Serial Number and PIN provided on the voucher to register a unique Tata Indicom Broadband 2.0/ Wi-Fi User Name for yourself.

 

Q4. Where can I access Tata Indicom Wi-Fi?

Ans: Tata Indicom provides Wi-Fi service across major 5 Star hotels, 3 Star hotels, airports, coffee shops, educational institutes and hospitals in India. To locate the nearest hotspot, please check the hotspot locator

 

Q5. How do I access Wi-Fi?

Ans: If you have any of the Wi-Fi enabled devices mentioned above then follow the simple steps below to access Wi-Fi

1. Switch on Wi-Fi on your laptop, select Tata Indicom Wi-Fi from the list of available networks as your service provider

2. Open an internet browser page on your Wi-Fi device and type any url in the address bar. You will get a Tata Indicom Wi-Fi welcome page

3. Enter your Tata Indicom Wi-Fi user name or serial number and password and click on login. You are now connected to Tata Indicom Wi-Fi

4. Open another browser window and start accessing internet.

 

Q6. What user type will I have to select from the Wi-Fi landing page at a hotspot?

Ans:

Account/Access Type

User Type to be selected

Card based Serial No. & Password

Tata Indicom Wi-Fi access, Roaming, Quick Access Cards

New Value Voucher

Value Card User

Tata Indicom Wi-Fi/Broadband 2.0/Cyberpass

Registered User

Global In Roaming access

Global Roaming User

 

Q7. What surfing speeds will I get at the Tata Indicom Wi-Fi hotspot?

Ans: Tata Indicom Wi-Fi works on the 802.11 b/g technology and supports speeds up to 54 Mbps. But the throughput is governed by the bandwidth available at the location and speed at which your device is connected.

 

Q8. What are the internet access rates at the Tata Indicom Broadband 2.0 Wi-Fi hotspots and how will I be billed?

Ans: Tata Indicom Broadband 2.0 Wi-Fi hotspot network is categorized in different billing zones across the country and the access rate varies across all the billing zones.

Hotspot Category

Access Rate

5 Star Deluxe Hotels

Rs.5.00/min

5 Star Hotels

Rs.3.33/min

3 Star Hotels

Rs.1.67/min

Hospitals

Rs.1/min

International Airport

Rs.1/min

Domestic Airport

Rs.1/min

Cafes and Restaurants

Rs.1/min

5 Star, 3 Star Hotels and Exhibition Centers have an additional set of tariff Plans, including unlimited access tariff Plans that are applicable at that specific site.

You will be billed as per the access rate prevailing at the hotspot where you are using the service. The money will be deducted from your prepaid account and the account balance or validity will reduce proportionately. If you have a postpaid account, the amount will be added in your monthly bill.

 

Q9. I am at a hotspot which has special unlimited access Plans. How can I use these Plans?

Ans: You can choose the required Plan from the Plan options on the logout page. The amount corresponding to the Plan will be deducted from your Tata Indicom Broadband 2.0 account and the value or validity will reduce proportionately. If you have a postpaid account, the amount will be added in your next month’s postpaid bill.

 
TIBB2.0
   
 
ILL VoIP SECURITY & STORAGE BROADBAND BIZ APPS INSTACC DOMAINS & HOSTING OFFICE TOOLS Insta Office InstaCompute Wi-Fi Colocation & Managed Services
                   
For Business
Wi-Fi Global Roaming
Help & Support
Business Zone
Getting Started
Additional Features
Privacy Policy
Customer Manual
Locate a Hotspot
    SME E-Brochure
      InstaOffice E-Brochure
      Additional Terms & Conditions
       
         
Copyright © 2011 Tata Communications All Rights Reserved.